Videoviestintä

Videoviestintä

Nykypäivänä kun omasta päivästä kertominen videolla päiväkirjan muodossa on joillekkin jo ammatti, täytyisi mielestäni paneutua enemmän myös videoviestimiseen muiden perinteisempien viestintämallien ohella. Laajakaistaliittymät ovat jo niin nopeita, että suurienkin videotiedostojen siirtäminen muiden katseltaviksi on helppoa ja se ihmisen luovuuden kanssa on varmasti yksi tekijä, joka on yleistänyt ääniraidan sisältävien videoiden menekkiä huomasti lähivuosina. Myös sen yksinkertaisuus houkuttelee ihmisiä kertomaan esimerkiksi mielipiteitään enemmän. Youtubeen osaa kuitenkin melkein kaikki ladata videon. 

Miksi videoviestintä on effektiivistä?

Videoviestinnän tehokkuus piilee mielestäni pitkälti siinä, että katsoja saa myös tunnepohjan mukaan videomuodossa huomattavasti helpommin, kuin vaikka twiitistä tai facebook julkaisusta. Tottakai kirjoitukset herättävät tunteita myös, mutta vielä enemmän tunteita herättävät kuvalliset julkaisut, joten aasinsiltaa pitkin tästä pääsemme helposti johtopäätökseen, että videot ovat vielä tarttuvampia kuin perinteiset kuvalliset julkaisut joilla yritetään herättää lukijassa tunteita. Itse syyllistyn myös videoiden suurkuluttamiseen, esimerkiksi youtubesta tai peleihin kohdistuviin live-esityksiin twitch.tv:n kautta, enkä ole oikeastaan ennen tätä postausta ajatellut miten iso alitajuinen kytkös videoilla on meidän jokapäiväiseen elämäämme. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Montako sanaa video sitten kertoo miljoonine liikkuvine kuvineen esimerkiksi viiden minuutin aikana? Vastaus on hyvin yksinkertaisesti, monta. 

Videoviestintä organisaatioissa

Myös tämä sektio on todiste videoviestinnän toimivuudesta käytännön esimerkin johdattelemana. Kun katsot televisiota illalla lämpimän viltin alla, mitä esiintyy ruudussasi noin puolen välin kohdalla? Mainoksia. Organisaatiot ovat käyttäneet videoviestintää markkinoidessaan tuotteitaan ties kuinka kauan ja vaikka se on tuhottoman kallista verrattuna vaikka someen onhan siitä pakko saada iso hyöty pois, kun niitä niin paljon vieläkin näytetään, eikö vaan? Youtubessa olen myös törmännyt moneen videoon, jossa tuotesijoittelua on tehty esimerkiksi julkisuuden henkilöiden toimesta. Esimerkkinä yksi Isosta-Britanniasta oleva henkilö, joka kävi suomessa lidlissä kaupassa videonsa aikana ja sai sieltä haluamansa tavarat lidlin kustantamana tietysti. Trendikkäillä henkilöillä on iso valtti auttaa organisaatioita videoviestinnässään ja samalla he hyötyvät siitä itsekkin saamalla näyttökertoja ja näyttökerrat ovat plussaa myös mukana olevalle yritykselle.  

Videoviestinnän tulevaisuus

Tulevaisuuteen en valitettavasti pääse kurkistamaan, vaikka välillä haluaisinkin mutta olen aika varma, että esimerkiksi tv-mainonta ei tule koskaan häviämään, tai ainakaan ennen kuin televisioita ei ole muualla kuin museoissa ja on keksitty parempi ratkaisu. Ilmainen videoviestintä eli esimerkiksi youtube on kokoajan kasvussa ja voisi aika rennoin mielin olettaa, ettei se ole tippumassa viestintäyhteisöstä vaan pikemminkin kasvamassa lisää. Uusi sukupolvi on kokoajan vain enemmän ja enemmän tietotekniikka-intensiivejä ja he oppivat löytämään lemppari tubettajansa varmasti alta aikayksikön. 

Comments

Popular posts from this blog

Googlehaun tuloksia minusta

Tiimiviestintä

Instagram ja Linkedin